Weboldalunk cookie-kat használ szolgáltatásaink biztosításához. További információ

Mit jelent a DEN a harisnyanadrágok dobozán?

Mit jelent a DEN a harisnyanadrágok dobozán?

Lassan újra itt az ősz, véget érnek a nagy nyári melegek, a női lábakra pedig szebbnél szebb harisnyák kerülnek. Már nem elég egy szál szoknyában kilibbennünk az ajtón, az egyre hűvösebb idő miatt már oda kell figyelnünk a réteges öltözködésre, hiszen ki szeretné elrontani a napsugaras őszi napokat egy bosszantó felfázással? Szerencsére a hűvösebb napok beköszöntével sem kell búcsút intenünk a csinos ruháktól és szoknyától, azonban ősszel már érdemes az időjáráshoz megfelelő harisnyát választanunk az outfittünkhöz.

Mielőtt csak úgy ad hoc jelleggel kikapnánk egy harisnyát a fiókunkból, érdemes jó alaposan átgondolnunk, hogy melyik is lenne a legmegfelelőbb választás. A csípös hidegekben biztosan nem a legmegfelelőbb választás egy leheletnyi nejlonharisnya, ahogy a melegebb napokra sem érdemes egy vastagabb, pamut harisnyát választanunk a nadrág alá.

De honnan tudjuk, hogy az adott harisnya milyen vastag?

Nos, ha valaha már vásároltál harisnyát, biztosan neked is feltűnt már a doboz oldalán ékeskedő DEN felirat. Ez jelzi a harisnya szálvastagságát, azaz, hogy milyen évszakban érdemes hordanunk az adott darabot. Minél nagyobb az adott harisnya DEN száma, annál melegebb, vastagabb az adott modell.


A legvékonyabb harisnyák 8-10 Denesek, ezek kimondottan nyári, alkalmi harisnyák. A melegebb tavaszi vagy hűvösebb nyári napokra válasszunk 15-20 denes harisnyát, amely szintén a vékonyabb harisnyák közé tartozik. Az ennél magasabb Den számmal rendelkező harisnyák már mindenképp inkább a hűvösebb időszakokra alkalmas fazonok, őszre a 30-40 denes darabok, amikhez még kényelmesen felvehetünk szoknyákat, ruhákat anélkül, hogy tartanunk kellene a felfázástól.  A tél beköszöntével azonban már mindenképp 60 dennél magasabb den számú darabokat válasszunk, hogy megfelelően védjük lábainkat. Ha a nagy mínuszok beálltát követően sem szeretnénk lemondani kedvenc szoknyánkról, vagy csak nagyon fázósak vagyunk, válasszuk a legmagasabb 200 denes harisnyát, ez biztosan megvéd majd minket a zord téli hidegtől.