Weboldalunk cookie-kat használ szolgáltatásaink biztosításához. További információ

Harisnyák különböző igényekre

Harisnyák különböző igényekre

A harisnyák hosszú történelemmel rendelkeznek és jelentős fejlődésen mentek keresztül. Az ókori időkben a harisnyák még egyszerű szövetdarabok voltak, amelyek a láb védelmét szolgálták a hideg időjárás vagy más külső hatások ellen. Azonban az évszázadok során a harisnyák kialakítása és anyaghasználata folyamatosan változott, és ma már számtalan stílus és anyag áll rendelkezésünkre. Nem is beszélve a különböző igényekre szabott változatokról. A következőkben ismertetjük ezeknek a speciális harisnyáknak a felhasználási módjait.

Alakformáló, push up harisnyák

Az alakformáló harisnya lényege a test alakítása. Nem csupán körbeölel, de kompressziós hatást is kifejt, hogy a legjobb formádat mutathasd bennük! Az alakformáló harisnyák laposabb hasat, formásabb lábat kölcsönöznek, miközben a csípődet is alakítják.

Ha igazán kerek idomokra vágysz, keresd a push up harisnya modelleket, melyek még inkább kihangsúlyozzák a fenekedet, fenékbetétes kialakításuknak köszönhetően. A push up harisnya esetébn is fontos a megfelelő méret. Ne válassz kisebbet, hiszen ezzel a hatást nem növeled, viszont az alsóneműd vonalát jobban látszani engedi.

Kompressziós harisnyák

A kompressziós harisnyák rendeltetése, hogy megelőzzék és megakadályozzák a vénás rendellenességek kialakulását. Ezek olyan speciális harisnyák, amelyek célja az alsó végtagok kompressziója. A harisnya működése elve azon alapul, hogy a kompresszió hatására a felületes vénák összenyomódnak, a vénás keringés a mélyen fekvő vénákba terelődik és ott fokozódik, ezáltal megszűnik bennük a vénás vér pangása. A lábak könnyebbé válnak, a fájdalom enyhül, vagy teljesen meg is szűnik.

Sokan megijednek, amikor először bontják ki az újonnan vásárolt kompressziós harisnyájukat és azt tapasztalják, hogy kinézetre meglehetősen kicsinek tűnik. Ilyenkor nem szabad kétségbe esni, hiszen ezek a harisnyák nagyon nyúlósak és pont arra lettek tervezve, hogy a fokozatos szűkülésükkel megfelelő módon szorítsák a lábakat. Pár használat után azonban már könnyebben fog menni a felhúzása, hiszen az anyaga nyúlni, alkalmazkodni fog a testünkhöz. Ha a kompressziós harisnya lecsúszik, akkor vagy nem a megfelelő méretet választottuk, vagy már olyan sokszor volt viselve és mosva, hogy elveszítette a szorító hatását.

 

Nagy méretű harisnyák

A maxi harisnyák kifejezetten az erősebb testalkatú hölgyek számára tervezett harisnyák, melyek kényelmet és megfelelő illeszkedést biztosítanak. Általában nagyobb rugalmassággal és kényelmes derékrésszel készülnek, hogy megfelelően illeszkedjenek az adott méretre. Megakadályozzák a combok egymáshoz dörzsölődését, miközben kényelmet és csinos megjelenést nyújtanak. A plus size harisnyák különböző vastagságokban és típusokban elérhetőek. Kompressziós hatásuknak köszönhetően a has, fenék, csípő és a comb vonalai karcsúbbá válnak. Egyes modellek pedig fenékbetétes kialakításuknak köszönhetően megemelik a popsit.

 

Kismama harisnyanadrágok

Életünk legszebb időszakában sem kell lemondanunk a csinos öltözködésről, hiszen rengeteg kényelmes és divatos kismama harisnyanadrág közül válogathatunk.

A kismama harisnyák speciális kialakításuknak köszönhetően tökéletesen igazodik a babapocakhoz, segít a növekvő súly elosztásában, így segítve a hát és a derék tehermentesítését és enyhítve a gerinc igénybevételét. Termékeink ezüst ionos eljárással antibakteriális védelmet kapnak, így a bőr megőrzi frissességét.

Mintás harisnyák

A mintás harisnyák olyan divatos kiegészítők, melyekkel kifejezhetjük stílusunkat és feldobhatjuk vele bármely ruházatunkat. Ezek a harisnyák egyedülálló mintákkal és színekkel rendelkeznek, így élénkítve viselője megjelenését. A mintás harisnyák alkalmasak mind hétköznapi, mind ünnepi eseményekre. Viselhetjük irodában, buliban, vagy akár elegánsabb alkalmakkor is.

 

Webshopunkban böngészve többféle méretben, színben és mintában találsz harisnyákat, harisnyanadrágokat. Nálunk biztosan megtalálod az igényednek megfelelőt.