Weboldalunk cookie-kat használ szolgáltatásaink biztosításához. További információ

Zokni etikett férfiaknak

Zokni etikett férfiaknak

A zokni egy olyan ruhadarab, amely tényleg mindenki ruhatárában megtalálható. Már az egészen pici babák lábacskájára is felkerül, majd pedig egy életen át jönnek az újabb és újabb darabok. Mindennapi használatra, sportoláshoz, lábaink felmelegítésére vagy épp divatos kiegészítőként az év nagy részében velünk vannak. Éppen ezért talán sokkal kevesebb figyelmet is fordítunk rá, mint öltözékünk többi részére. Reggelente a szekrény előtt állva ritkán gondolkozunk el, hogy melyikre essen a választásunk, pedig bármilyen hihetetlen, még zokniviselés terén is léteznek íratlan szabályok, melyeket nem árt észben tartani, főleg ha elegáns öltözék kiegészítőjeként húzzuk fel. A következőkben arra keressük a választ, hogy milyen az ideális zokni, amit öltönyhöz is illik felvenni. Ha szeretnéd megtudni vagy csak feleleveníteni ismereteid, tarts velünk te is!

Hogyan határozd meg a hosszát?

Gyakran látni formális összejöveteleken kisebb-nagyobb melléfogásokat, így most eláruljuk, mik azok a főbb pontok, amelyek mentén választani érdemes. Először is figyelj a zokni hosszára! Ilyenkor a bokazokni például biztosan felejtős. Úgy kell a megfelelő hosszt megválasztani, hogy ha leülsz és felhúzódik a nadrágod szára, akkor se villanjon ki a vádlid. Ez egy lábszárközépig érő zoknival vagy térdzoknival biztosan elkerülhető.

Mihez igazítsd a választásod?

Gyakori kérdés, hogy színben a cipőhöz vagy az öltönynadrághoz illőt kell-e választani. Bár több vélemény is elfogadott, a mi válaszunk az, hogy az utóbbihoz. A zoknira ilyenkor ugyanis úgy kell tekinteni, mint a nadrág meghosszabbítására, tehát színben azzal egyező vagy egy árnyalattal sötétebb változat jöhet szóba. Fontos szempont még az is, hogy milyen az anyaga, a sportzoknit ilyenkor illik elkerülni, még ha színben megfelelő is lenne. Minden esetben az öltöny anyagát vedd figyelembe, ha egy nyári alkalmon viselsz egy könnyű öltönyt, biztosan nem jó választás a vastag gyapjúzokni és igaz ez fordítva is.

Ha el akarsz térni az átlagtól

Ha a konzervatív vonalnál kicsit bevállalósabb vagy, nyugodtan játszhatsz a színekkel és mintákkal, a divat ugyanis szabadabban kezeli már a kérdést. Azonban ekkor is ügyelj rá, hogy az összeválogatott színek egymással harmonizáljanak, hiszen egy elegánsabb alkalmon vagy a prezentáción, amit te tartasz, nem cél, hogy mindenki a zoknid nézze. Választhatsz akár a nyakkendőddel egyező árnyalatot is, így stílusosan fejezheted ki önmagad. A mintás zoknikat kevésbé formális alkalmakra ajánljuk. A fehéret viszont mindenképp zárd ki abban az esetben, ha öltönybe bújsz és tartogasd sneakerhez vagy edzőcipőhöz. Minél formálisabb eseményen veszel részt, véleményünk szerint annál inkább érdemes a hagyományosabb utat választani, hiszen azzal biztosan nem lőhetsz mellé. Az azonban mindig igaz, hogy ha már szépen felöltözöl, a zoknid minőségére is megéri odafigyelni.

Ha épp zokniválasztás előtt állsz, jó helyen jársz! Széles választékunkban biztosan megtalálod az öltözékedhez és stílusodhoz legjobban illőt.