Weboldalunk cookie-kat használ szolgáltatásaink biztosításához. További információ

Mintás zoknik a mindennapokban

Mintás zoknik a mindennapokban

Kezdjük az egészet egy kis történelemmel, nézzük meg, honnan is ered a minta a zoknikon! Már az ókori Egyiptomból, kr.u. 300 környékéről is vannak bizonyítékok a zoknikat díszítő mintákról, színekről. Egy kisgyermek lábára készült zokni piros, kék és sárga csíkos volt, elválasztással a nagy és a többi lábujj között – az akkoriban hordott lábbelik miatt. A középkori Európában színezett vásznakat használtak zokni gyanánt.

Manapság zoknik igen széles tárháza közül válogathatunk, legyen szó színről, hosszról, mintáról, biztosan megtaláljuk a szívünkhöz legjobban húzó darabot. Ha meghallod a mintás zokni kifejezést, azonnal a harsány szín, különböző minták, figurák ugranak be. Legyünk őszinték, mosolyogsz is közben! Ennyi kis lázadás kell a tökéletesen összerakott szett mellé! Ha titokzoknikat is sikerül beszerzünk, csak az általunk kiválasztott személyek nyerhetnek betekintést a bennünk rejlő, soha fel nem növő gyerekbe! Sőt, akár mindkét lábad pompázhat különböző pár zoknikban, nincsenek megrögzötten előírt szabályok! Csodás móka!

Mikor hordj nyugodtan mintás zoknikat?

Amikor úgy érzed, túl egyhangú az öltözeted, dobd fel egy megválasztott, ám mégis szokatlan zoknival. A kedved is jobb lesz tőle, bohókásabbnak fogod érezni magad. Ne aggódj! Aki rád néz, tudni fogja, hogy direkt döntöttél a választásod mellett. Lehet, hogy észre fogsz venni néhány szörnyülködő pillantást a buszmegállóban vagy a bevásárlóközpontban, de ne foglalkozz vele! Végül is, ezért vetted fel!

A másik eset, mikor a színösszeállítás miatt húzod a lábaidra, hogy még nagyobb összhangot teremts a mintákban, színvilágban. Egy erősebb szín, pasztell mintákkal nem is annyira feltűnő, mégis hozzá tehet a megjelenésedhez!

A vicces alakzatok, figurák mosolyt csalnak mindenki arcára! Nem csak a családod körében, de akár egy jól megszokott munkahelyen is megtörheted az egyhangúságot, értékelni fogják! Te lehetsz a munkahelyed napi mosolyfelelőse!

Amikor az egyéniségedet szeretnéd hangsúlyozni – Mindenki szeretne egyedi és megismételhetetlen lenni, hogy az emberek megjegyezzék maguknak! Egy mintás zokni ebben biztosan a segítségedre lesz!

Amikor a kedved úgy diktálja! Ez a legtermészetesebb indok: van, amikor úgy kelsz fel reggel, hogy vidámra veszed a figurát, ezért magadra húzol egy mintás zoknit. Így is működhet az élet!

Néhány szabály a mintás zoknik viseléséhez

Figyelj arra, hogy milyen alkalom során hordod – egy keresztelő vagy esküvő nem a legjobb alkalom a viselésükre! Az alábbi linkre kattintva bővebben is olvashatsz a zoknihordás etikettjéről.

Nem mindegy, hogy a minta és a zokni alap színe között mekkora kontraszt van! Merészebb darabokat megfontoltan hordj! Mégsem az a célod, hogy bohócnak nézzenek a járókelő gyerekek és lufikat kuncsorogjanak ki Tőled!

Végezetül még egy tanács: vegyél sok-sok mintás zoknit! Ha elhatároztad a lázadás ezen formáját, jócskán rendelkezned is kell velük, hogy legyen miből válogatni! A legnagyobb teret ehhez az online vásárlás adja, hiszen a boltok polcain ritkán találni különlegességeket!

Légy bátor és merész!