Weboldalunk cookie-kat használ szolgáltatásaink biztosításához. További információ

Mi az a bambusz zokni?

Mi az a bambusz zokni?

A zokni minősége sokkal fontosabb, mint azt a legtöbben gondolnánk. Nem mindegy, hogy milyen anyagból készül, milyen szabással rendelkezik, mennyire jó nedvszívó és még sorolhatnám a sok-sok tulajdonságot, ami fontos szempont a tökéletes zokni megtalálásánál.

A bambusz zokni épp ezért tökéletes választás, hisz anyagának köszönhetően, amit valódi bambuszszárból készítenek, valamint antibakteriális hatásának köszönhetően tökéletes nedvszívó, magába szívja az izzadságot, amivel könnyedén elkerülhető a kellemetlen lábszag. Ezen anyagnak 50%-kal nagyobb a nedvszívó képessége, mint a sima pamutzokniké. Emellett természetesen kiválóan szellőzik. Rendkívül kényelmesek, hisz puha, selymes tapintásúak. Speciális anyaguknak köszönhetően melegben hűsítik, hidegben pedig melegen tartják a lábat.

Tökéletes választás, ha szeretnéd kényeztetni egy kicsit lábadat, vagy épp bőröd érzékenysége miatt nem találtál még megfelelő minőségű zoknit. Bambusz zokni hordása esetén nem kell aggódnod, hogy bőröd száraz lesz. Nem műszálas, valamint elég vékony ahhoz, hogy tavasztól őszig hordható legyen. Egész napos viselése esetén is ugyanazt a kényelmet nyújtja viselőjének, mint amikor csak néhány órára veszed fel. Amellett, hogy mennyire puha és selymes anyag, természetesen rendkívül ellenálló és többszöri mosás után is tökéletesen megtartja kiváló tulajdonságait. Nyilvánvalóan a bambusz zoknik különleges kialakításuknak és szabásuknak köszönhetően biztosítják a megfelelő vérkeringést. Tökéletesen rásimul a lábra, de sehol sem szorítja.

A bambusz szárának feldolgozása során cellulóz keletkezik, melyet különböző ragasztóelegyekhez adnak hozzá. Ezt az igazán puha rostot gyakran használják fehérneműek, ágyneműk és természetesen zoknik gyártásához is. Ezen zokni gyártása egyértelműen környezetbarát, ezért még inkább kiemelkedően jó választás. A bambusz azért is tartozik a legjobb döntések közé, mert termesztésénél semmiféle vegyianyagot nem használnak, ezért egészségügyi szempontból az egyik legbiztonságosabb viselet. Teljesen higiénikus, semmiféle allergiás reakciót nem okoz. Ez az anyag mind a kullancsok, mind a különböző paraziták egyik legrosszabb ellensége.

Természetesen a bambusz zoknik között is rengeteg félével, fajtával talákozhatunk, hisz ebből is ugyanúgy létezik magasszárú, közepes- és alacsonyszárú, bokazokni, de akár bambuszszárból készült titokzoknit is beszerezhetünk szinte bármelyik ruhaboltból. Leggyakrabban a felső részükön lévő rugalmas gumiszalag biztosítja, hogy a zokni egésznap a helyén maradjon és ne csúszkáljon el.

Természetesen a színek és minták felhozatala is ugyanolyan széleskörű, mint a fazonoké. Napjainkban már főleg, hisz rengeteg ember követi a divatot, ahol a zoknik esetében most a színesebbnél-színesebb darabok hódítanak, valamint a bolondos mintákkal ellátott zoknik kapták a főszerepet.