Weboldalunk cookie-kat használ szolgáltatásaink biztosításához. További információ

A világ legértékesebb zoknijai

A világ legértékesebb zoknijai

A zokni egy igen különleges ruhadarab, hiszen véd, melegít, öltöztet és tökéletes kiegészítője öltözékünknek. Mindenkinek megvan a maga kedvence, a mintás, bohókás, vagy éppen visszafogott és egyszínű rövid vagy hosszú fazon mind-mind elárul valamit jellemünkről (erről már egy korábbi blogunkban írtunk). Azonban mint minden terméknél, a zokniknál is meg van az a luxus kategória, amit csak a világ leggazdagabbjai engedhetnek meg maguknak.
Ebben a blogban összegyűjtöttük nektek a világ legdrágább zoknijait.

1.       Egyszer használatos zokni

A világ egyik legértékesebb zoknija 500 dollárba, átszámolva nagyjából 113 000 Forintba kerül. A magas ár oka, hogy a zoknik kézzel horgoltak, és az agórakecske fényes, selymes szőréből készült, aminek hátulütője, hogy mosás hatására összemegy, rugalmasságát pedig elveszti, emiatt pedig sajnos a luxuscikk csak egyszer használható. A tervezők Kate és Laura Mulleavy a zokni pedig a Rodarte márkát gyarapítja.

A forrás: https://lazypenguins.com/the-most-expensive-socks-in-the-world/

2.       Aranybarna zokni aranyárban

A világ egyik legdrágább láböltözete ez a gyönyörű aranybarna zokni, amelyből a világon mindössze 10 pár lett legyártva. A nagyjából 265 000 forintot érő ruhadarab különlegessége, hogy egy dél-amerikai tevefaj, az úgynevezett vikunya gyapjából készül. Aa vikunya gyapja a legritkább, ennél fogva pedig legdrágább gyapjú a világon, hiszen az állatot nem lehet háziasítani, emiatt pedig a vadon élő állatokat kell befogni és megnyírni kétévente egyszer. Egy állat megnyírása után nagyjából 0,4 kg gyapjú nyerhető.

A vikunya gyapjú annyira finom szerkezetű, hogy a festése gyakorlatilag lehetetlen, ezért ezek a gyapjú természetes színében maradnak meg. Ez a cég a zoknihoz illő pulóvereket is készít darabonként nagyjából 660 000 Ft-ért.

Forrás: https://nlc.hu/oltozkodjunk/20151126/vilag-legdragabb-zoknija/

3.       Michael Jackson zoknija

Nem csak az anyaga miatt lehet drága egy zokni, ezt bizonyítja Michael Jackson ikonikus zoknija is, amit 2019-ben egy árverésen. A kristályokkal kirakott lábbeli azért ilyen különleges, mert a popsztár 1983-ban ebben mutatta be ikonikus tánclépését, a moonwalkot.

Forrás: https://player.hu/highlife/nincs-az-az-isten-hogy-ennyiert-vigyek-el-michael-jackson-zoknijat-amiben-eloszor-moonwalkolt/